Περιήγηση στην Μ.Χ.Α.

Κτήριο

Η Μ.Χ.Α. Αίγινας εδράζεται σε νεόδμητο χώρο επιφανείας 250 τ.μ. στην περιοχή Κυψέλη, ισαπέχοντας 5 χιλιόμετρα από τα 2 μεγάλα λιμάνια του νησιού, Αίγινας και Σουβάλας. Η επιλογή της περιοχής έγινε με κύριο κριτήριο την αποφυγή περαιτέρω κυκλοφοριακής επιβάρυνσης του αστικού ιστού της Αίγινας. Μικρός χώρος, με απέριττη διακόσμηση, γεμάτος όμως ζεστασιά, ικανοποιεί τις ανάγκες των φιλοξενουμένων μας, δημιουργώντας ισχυρές προσωπικές σχέσεις μεταξύ των μόνιμων ασθενών, των επισκεπτών, του προσωπικού και της ομάδας διοίκησης.

Φώς

Ιδιαίτερη έμφαση προσδώσαμε στον παράγοντα ”φως”, στην αντανάκλαση και στην θετική επίπτωση που διαδραματίζει στην ψυχοσύνθεση μας. Προς τούτο επελέχθη κτήριο που μας επέτρεψε να θέσουμε το ύψος της οροφής στα 2,60 μ., με μεγάλα ανοίγματα στην νοτιοανατολική τοιχοποιία αυτού, επιτρέποντας την γενναιόδωρη εισδοχή φωτός στον κύριο χώρο της Μονάδας καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού - Μ.Χ.Α.
Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού - Μ.Χ.Α.

Διαρρύθμιση Χώρων

Με βασικό κριτήριο την μικρότερη δυνατή καταπόνηση των απασχολουμένων στην Μ.Χ.Α. ακολουθήσαμε την χωροταξική διάταξη τύπου διαδικασίας για τις εγκαταστάσεις, το ανθρώπινο δυναμικό, τα μηχανήματα και τον λοιπό εξοπλισμό. Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης διάταξης είναι η καλύτερη αξιοποίηση – χρησιμοποίηση υλικών και εξοπλισμού, καθώς και ο υψηλός βαθμός ευελιξίας σε ότι αφορά τη χρησιμοποίηση αυτών.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Το σύστημα απιονισμού του νερού, με αντίστροφη ώσμωση, σχεδίασε και τοποθέτησε η εταιρία ΤΕΜΑΚ, απαρτιζόμενο από 2 ανεξάρτητα συστήματα μεμβρανών, αντλιών και αποσκληρυντών ώστε να εκλείψει οποιαδήποτε πιθανότητα προσωρινής παύσης ή πλημμελούς λειτουργίας της Μονάδος.

Για την συνεχή ηλεκτροδότηση της Μ.Χ.Α. έχουμε προμηθευτεί Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος 65 Kva από την εταιρία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ.

Το σύστημα κλιματισμού-εξαερισμού σχεδίασαν και τοποθέτησαν οι εταιρίες ΑΒΒ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – ALTEMCO A.E για την συνεχή παροχή και ανανέωση νωπού θερμού-ψυχρού αέρα, προς διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας στους χώρους της Μ.Χ.Α. χειμώνα – καλοκαίρι.

Κάθε θέση συνεδρίας διαθέτει τηλεόραση με ακουστικά, τηλέφωνο και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας προσφέρονται ελαφρύ σνακ, καφές, αναψυκτικά και φρούτα.