Πληροφορίες

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά, του Αγκιστρίου, των Μεθάνων και του Πόρου. Το ταξίδι από Πειραιά για Αίγινα διαρκεί 45 ως 50 λεπτά με υδροπτέρυγο, ενώ 65 – 70 λεπτά με συμβατικά πλοία.

Οι επισκέπτες μας επιδεικνύοντας στα γκισέ έκδοσης εισιτηρίων της εκάστοτε ακτοπλοϊκής εταιρίας την κίτρινη κάρτα της ΥΣΕ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ταξιδεύουν ΔΩΡΕΑΝ ΩΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ με τα υδροπτέρυγα της Aegean Flying Dolphins (κίτρινο χρώμα) και το συμβατικό πλοίο ΦΟΙΒΟΣ (Αίγινα), της NOVA FERRIES. Η εταιρία Hellenic Seaways ακολουθεί την πολιτική έκδοσης εισιτηρίου επιβάτη στο ήμισυ της τρέχουσας αξίας τόσο για τα υδροπτέρυγα, όσο και για τα συμβατικά της πλοία ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΝΕΦΕΛΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ. Επίσης, η εταιρία Α.Ν.Ε.Σ. εκδίδει για το πλοίο της ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ εισιτήριο επιβάτη στο ήμισυ της τρέχουσας αξίας. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Α.Ν.Ε.Σ. είναι το εισιτήριο Ι.Χ. οχήματος με αξία 20 €.

Η επίσκεψη στο νησί του Αγκιστρίου πραγματοποιείται με υδροπτέρυγα και συμβατικά πλοία από το λιμάνι της Αίγινας. Στα λιμάνια των Μεθάνων και του Πόρου προσεγγίζουν μόνο τα πλοία της Hellenic Seaways με 2 δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Πληροφορίες - Hellenic Seaways

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (διάστημα από 30/6 έως 15/9) πραγματοποιούνται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο Μεγάλο και Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην Αίγινα δραστηριοποιούνται 2 ταξιδιωτικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές για την παρακολούθηση των παραστάσεων.

Όσοι εκ των φιλοξενουμένων επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά θαλάσσια ΤΑΧΙ, να ενοικιάσουν ιστιοπλοϊκό σκάφος για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή ή να δηλώσουν συμμετοχή στις μονοήμερες εκδρομές που διεξάγει η εταιρία Υδραϊκή.

Η Μονάδα λειτουργεί όλο τον χρόνο, από Δευτέρα έως Σάββατο, με ώρα εκκίνησης της πρώτης βάρδιας 06:30 την καλοκαιρινή και 07:30 την φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε. και είναι κάτοχοι της κάρτας EHIC (E-111 card) δεν έχουν καμία χρηματική επιβάρυνση για την πραγματοποίηση των συνεδριών τους στην Μονάδα μας.